Soitto-oppaat


Nyt perheen pienimmätkin voivat oppia säestämään!

PIANO – EKAT SOINNUT on uudenlainen soitto-opas, jonka avulla jopa 4-vuotiaat voivat oppia säestämään pianolla tuttuja lastenlauluja. Käytössä ovat kanteleensoitosta tutut värit: punainen, sininen ja keltainen, joita käytetään sointutehojen opettelun apuna.

Opas sopii kaikenikäisille säestämisestä innostuneille vasta-alkajille ja on omiaan esimerkiksi myös lastentarhan sekä ala-asteen opettajille, jotka kaipaavat helppoja pianosäestyksiä. Opas toimii mainiosti myös laulukirjana tai pianokoulujen lisämateriaalina.

Musiikin maisteri, Roihupellon Bändikoulun johtaja Sara Suvela on valinnut tähän oppaaseen yli 50 tuttua lastenlaulua, joita voi säestää helposti kolmella soinnulla.

Kaikki tämän oppaan laulut voidaan säestää kolmella helpolla soinnulla. Nuoteissa on melodia ja sanat, joista voi laulaa mukana. Lisäksi nuoteissa on monipuolisemmat sointumerkit kokeneemmalle soittajalle. Oppaan loppuun on koottu kaikki lauluissa käytetyt sointuotteet sekä kompit.

Oppaassa on “Tee itse musiikkia”-osio, joka opastaa musiikin keksimiseen pianolla. Musiikkisatu innostaa kokeilemaan äänimaiseman tekemistä koskettimilla ja soittaja pääsee myös säveltämään ja sanoittamaan oman laulun. Jukka Lemmetyn värikkäät ja humoristiset eläinhahmot seikkailevat laulujen tunnelmissa ja saavat mielikuvituksen liikkeelle.

 

KITARA – EKAT SOINNUT soitto-opasta on työn alla ja se on tarkoitus julkaista tämän vuoden puolella. Kitaraoppaiden ensimmäinen osa on myös suunnattu vasta-alkajille.

Myös muille soittimille on tulossa oppaita – pysy mukana!